No niin, nyt blogillani on ihan oma domain eli verkkotunnus. Mulla on jo jonkin aikaa ollut mielessä josko hankkisi blogille oman domainin. Blogia olen kuitenkin kirjoittanut jo nelisen vuotta.
Se on kuitenkin aina syystä tai toisesta vaan jäänyt. Mä kun en ole mikään kovin hyvä tietokonejuttujen kanssa tai ainakaan tajua mistään koodaamisesta mitään. Olen tyytynyt vain bloggerin kautta tulevaan ilmaiseen pitkään osoitteeseen.
Jos olisin tiennyt miten helposti oman domainin saa hankittua ja asennettua niin se olisi ollut mulla jo aikaa sitten. Nyt, kun tarjoutui mahdollisuus tähän yhteistyöhön Zonerin kanssa niin tartuin siihen heti.
Yllätyin miten helppoa kaikki oli. Jopa minulle! Mun ikäluokallehan opetettiin yläasteen ATK-tunneilla miten tietokone käynnistetään ja sammutetaan (kuulostan aika fossiililta). Blogini on edelleen tutussa bloggerissa, mutta osoite vain vaihtui helpommaksi.
Miten domain muutetaan?
Ensin pitää päättää mitä domainiin haluaa. Itselleni oli luonnollista, että blogin nimi valikoitui domainiin. Kirjoitan blogia suomeksi, joten .fi -pääte oli mielestäni sopiva. Domainpäätteen voi myös itse valita. Niitä Zonerilta löytyy paljon mutta suosituimmat lienee .fi, .com ja .net.
Toki sinne olisi minkä tahansa muunkin vapaan domainin voinut valita. Zonerin sivuilta pystyy helposti tarkistamaan ettei haluaamasi osoitetta ole jo varattuna. Jos haluat kurkata onko haluamasi domain vapaana niin sen voit tehdä täällä: domainhaku.
Zonerin sivuilla on kohta josta pääsee tilaamaan oman verkkotunnuksen. Muutama kohta täytetään ja painetaan tilaa palvelu -näppäintä. Niin helppoa oli verkkotunnuksen rekisteröinti.
Seuraavaksi sain hyvät kirjalliset ohjeet miten verkkotunnus otetaan käyttöön Bloggerissa. Etenin kohta kohdalta saamieni kirjallisten ohjeiden mukaan . En siis tarvinnut mitään koodaamistaitoa eikä se ollut muutenkaan vaikeaa.
Halusin vielä vähän varmistusta pariin kohtaan etten tee mitään väärin ja otin Zonerin nettisivujen chatin kautta yhteyttä asiakaspalveluun. Täytyy kyllä kehua, että todella nopeasti vastattiin, sain hyvää palvelua ja tarkistivat vielä, että olin tehnyt kaikki muutokset oikein.
Sitten piti vain odotella, että ne niin sanotusti aktivoituu. Homma hoitui todella helposti. Itselleni tuli pieni onnistumisen ylpeys sillä olin kuvitellut tarvitsevani miestäni avuksi, joka on kotona se ATK-tukihenkilö.
Miksi vaihtaa oma domain?
Itsekään en ole tahtonut muistaa tuota pitkää blogspot.com -päätteistä osoitettani, niin miten muut sen sitten muistaisivat jollei bloggaaja itsekään.
Sen lisäksi, että uusi domain on helpompi muistaa niin on se myös ammattimaisempi. Paljon mukavampi ilmoittaa tällainen blogiosoite yhteistyökumppaneille ja kirjoittaa vaikka käyntikorttiin.
Katoaako seuraajat?
Mua oli pelottanut hieman se miten saa kaikki vanhat blogitekstit näkymään. Se oli aivan turha huoli. Siellähän ne näkyy sen kummempia tekemättä.
Vanhat seuraajat pääsevät helposti lukemaan uusia postauksiani vaikka eksyisivät vanhoille sivuille, sillä se ohjautuu sieltä uusille sivuilleni. Kätevää! Ei siis lukijakatoa muuton myötä.
Zoner on muuten ihan kotimainen yritys. Sieltä sai heti hyvin yhteyttä ja homma näytti kaikinpuolin toiminvan oikein hyvin. Voin siis lämpimästi suositella jos vähääkään mietit uuden domainin hankkimista. Yritys on myös verkkotunnuslain mukainen virallinen verkkotunnusvälittäjä.
Vinkkinä, että
Tervetuloa siis seuraamaan blogiani, joka toimii nykyään osoitteessa www.kotonajakaupungilla.fi
Vanhaan jos vielä eksyy niin sieltä myös ohjautuu uusille sivuille.
Oletko sä miettinyt oman domainin hankkimista tai jo hankkinutkin sellaisen?
Onnea uudelle domainille! Itse vaihdoin jo vuosia sitten omaan domainiin enkä takaisin vaihtaisi - minulla kun se blogspot-osoite oli vielä ihan eri nimellä kuin blogi;)
VastaaPoistaKiitos paljon! <3
VastaaPoistaOn kyllä niin kiva, kun on helpompi domain. En tajunnutkaan miten helppoa vaihtaminen oli.
Paljonko domainin vaihto kokonaisuudessaan maksoi/maksaa? Haluaisin nimittäin rekisteröidä blogilleni domainin anonyymisti (omat tiedot ei näy whois-tietokannassa), mutta Zonerin sivuilla ei ole tällaista vaihtoehtoa. Oletan, että lähtökohtaisesti rekisteröintitiedot on avoimet. Blogisi whois-tiedoissa kuitenkin lukee rekisteröijänä Zoner, joten ilmeisesti olet saanut domainin rekisteröityä anonyymisti. Miten tämä onnistui?
VastaaPoistaHei, Zonerin sivuilta löytyy tietoa hinnoista ja ekan vuoden saa näköjään vieläkin puoleen hintaan.
VastaaPoistaTarkkaa hintaa en muista, mutta ei se montaa kymppiä vuodessa tainnut olla. Kannattaa laittaa vaikka viestiä tuonne Zonerille ja kysellä tarkemmin. Heidän chat oli ainakin mahtava, kun itse sitä pari kertaa käytin. Sain nopeasti vastaukset kysymyksiini :)
Tuo olikin minulle ihan uusi tuo whois.