Upean puvustuksen on luonut Tuomas Lampinen. Nuket puolestaan on suunnitellut ja rakentanut Heini Maaranen. |
Turun kaupunginteatterissa pyörii tällä hetkellä ihana Babe - urhea possu. Niin ihanaa, että on kivoja näytelmiä joihin mennä myös lasten kanssa. Tästä tällä kertaa kiitos ohjaaja Milko Lehdolle, joka ehdotti, että haluaisi tehdä jonkin koko perheen näytelmän.
Monet varmasti muistavat Babe - possun elokuvista. Se kahmi kasan Oscar-ehdokkuuksia. Voittokin tuli parhaista efekteistä. Babe -urhea possu perustuu Dick Kingin saman nimiseen kirjaan.
Nyt Babe - possu on siirtynyt Turun kaupunginteatterin lavalle Milko Lehdon ohjauksessa. Lisäsilauksen tähän näytelmään tekee se, että siinä yhdistyy perinteinen näytteleminen ja nukketeatteri. Osa hahmoista on nukkeja, joita ihmiset lavalla liikuttavat. Nukeattajien ohjauksesta vastaa Timo Väntsi.
Myös perinteisiä eläinpukuihin pukeutuneita hahmoja nähdään lavalla. Puvustuksesta on vastannut Tuomas Lampinen. Aivan ihania pukuja. Varsinkin korea kukko ja pöyhkeä kana olivat erityisen hauskoja.
Jani uljas on luonut hienot lavasteet, jotka muuttuvat näppärästi kohtauksen mukaan. Näyttämä on kuin satumainen farmi, jossa on upeasti toteutettu kolmiulotteisuus. |
Babe on possu, jonka maatilan isäntä voittaa markkinoilta. Possu tutustuu maatilan eläimiin ja ystävystyy niiden kanssa. Paimenkoira ottaa porsaan hoiviinsa. Babe osoittautuu mainioksi paimenkoiraksi (tai siis paimenpossuksi). Täten Babe säästyy joulukinkun kohtalolta.
Babe haluaa isona paimenkoiraksi ja se harjoittelee kovin osallistuakseen paimenkoirien taitolajien Grand Prix -kilpailuun. Ystävällisyydellään ja kauniilla sanoilla possu pärjää hyvin.
Kävin Baben pressitilaisuudessa tutustumassa ja tiesin heti, että tätä pitää mennä pojan kanssa katsomaan. Lapsesta oli jännä päästä ensimmäistä kertaa oikeaan teatteriin katsomaan näytelmää. Hyvä jo pienestä pitäen opettaa kiinnostusta teatteriin ja oppii siinä samalla miten teatterissa toimitaan. Kuvat olen muuten ottanut pressitilaisuudessa. Teatterietikettiinhän ei kuulu kuvaaminen.
Olimme hyvissä ajoissa paikalla ja jo teatterirakennus oli 5-vuotiaan mielestä niin hieno. Paljon ihmeteltävää ensimmäiselle kerralle.
Babe-possun roolia esittää Merja Pöyhönen (kuvassa) ja Sirpa Järvenpää. |
Tämä näytelmä esitetään suurella näyttömällä. Näytelmän alussa punainen esirippu on vedetty eteen perinteiseen tapaan ja näytelmän alkaessa se siirtyy sivulle. Lapsi tiesi heti, että nyt se alkaa ja oli hiljaa ja kauniisti paikoillaan. Hieman malttamattomana, kun odotti esityksen alkua. Oli mukava nähdä miten paljon lapsia oli saapunut näytelmää katsomaan vanhempien tai isovanhempien kanssa.
Näytelmässä on erilaisia tunnelmia kuten kuuluukin. Poikaa taisi hieman pelottaa, että kaatopaikkakoirat syövät Babe -possun. Myös haikeutta ja surua oli pienten koirien joutuessa uusiin koteihinsa ja lampaan kuoltua. Saatiin myös nauraa. Hauskin kohtaus lapsesta oli kun rosvot tulivat maatilalle ja Babe niitä pois ajaessaan puri toiselta kalsarit jalasta. Sitä naurettiin vielä kotonakin. Babe oli mukava elämys - niin äidille kuin lapsellekin!
Babe - urhean possun ikäsuositus on 4+. Se sopii erityisesti kouluikäisille.
Tarinassa on opettava sanoma. Se on kertomus rakkaudesta ja hyväksynnästä. On tärkeää olla juuri sellainen kuin on ja pienikin voi olla iso. Kun on rakastettu ja hyväksytty niin uskaltaa olla rohkea ja huoleton.
Kotiin ostimme kivan Babe possu -julisteen muistoksi ja nyt se koristaa lastenhuoneen seinää. Muutakin pientä oli myynnissä.
Saliin mennessä tarjolla on istuinkorokkeita lapsille.
Vielä vinkkinä, että teatterilipulla pääset matkustamaan ilmaiseksi fölillä kolme tuntia ennen ja kaksi tuntia esityksen jälkeen. Tämä jos mikä kannustaa varmasti käyttämään julkisia. Hieno juttu!
Kevään esitysajat löydät Turun Kaupunginteatterin sivuilta.
Blogin löydät Facebookista ja Instagramista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, kun piristät päivääni kommentillasi!