Mä tykkään nopeista ja helpoista resepteistä. Eilenkin meillä oli illalla vieraita käymässä ja jotain pientä tarjoiltavaa olisi kiva laittaa pöytään pipareiden ja kahvin kanssa.
Tässä on helppo ja nopea jälkiruoka.
Tarvitset:
Tässä on helppo ja nopea jälkiruoka.
- 2 Purkkia päärynän puolikkaita
(sokeriliemessä)
(sokeriliemessä)
- Minttusuklaa karkkeja
(mm. Fazerin sopii hyvin, sellainen paperipäällysteinen karkki).
- Vispikermaa
-Hasselpähkinärouhetta
(mm. Fazerin sopii hyvin, sellainen paperipäällysteinen karkki).
- Vispikermaa
-Hasselpähkinärouhetta
Asettele päärynän puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle tasaisempi puoli ylös päin.
Laita jokaisen päärynän puolikkaan keskelle koloon suklaakarkki. Ja ei kun uuniin n.180 asteeseen
niin kauan, että suklaa on hieman sulanut (n.4 min). Näiden ollessa uunissa ehdit vatkata sillä aikaa kermavaahdon. Itse lisään yleensä kermavaahdon sekaan vielä vaniliinisokeria.
Meidän 3-vuotias oli oikein reipas avustaja. Hän avasi karkkipapereista suklaat ja asetteli ne päärynänpuolikkaiden päälle. Olin sanonut tälle suklaahirmulle, että niitä ei saa syödä ennen kuin ne tulevat uunista. Kävimme välillä ottamassa vieraat vastaan ja jatkoimme karkkien asettelua. Samalla poika ilmoitti jokaiselle keittiöön saapuvalle, että ei saa syödä suklaatia vielä. Pitää odottaa, että tulee uunista.
Meidän 3-vuotias oli oikein reipas avustaja. Hän avasi karkkipapereista suklaat ja asetteli ne päärynänpuolikkaiden päälle. Olin sanonut tälle suklaahirmulle, että niitä ei saa syödä ennen kuin ne tulevat uunista. Kävimme välillä ottamassa vieraat vastaan ja jatkoimme karkkien asettelua. Samalla poika ilmoitti jokaiselle keittiöön saapuvalle, että ei saa syödä suklaatia vielä. Pitää odottaa, että tulee uunista.
Asettele päärynän puolikkaat tarjoiluastioille ja laita viereen (tai päälle, mutta ole nopea tarjoilussa ettei kerma ehdi sulaa) iso nokare kermavaahtoa. Halutessaan kermavaahdon päälle voi vielä ripotella hieman mantelirouhetta, joka antaa kivaa lisämakua.
Mikäli kotoa ei löydy minttusuklaata voi sen korvata jollain muulla saman tyylisellä suklaalla kuten After Eight. Jos aikaa on enemmän niin voit liottaa päärynän puolikkaita vaikka jossain hyvässä konjakissa antamaan lisämakua.
Smaklik måltid!
Smaklik måltid!
Kiitos kivasta herkkureseptistä. Tällaiset ohjeet ovat aina tarpeen. Taitaa mennä nopeastikin kokeiluun.
VastaaPoistaMukavaa viikkoa!
Kiitos!
PoistaTällä reseptillä ollaan tehty jo monen vuoden ajan isännän kanssa.
Mukavaa loppuviikkoa sinne sinulle! :)